sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

„Skolēni eksperimentē” Rīgā

Pievienots: 08.03.2016

Jau daudzus gadus Krāslavas pamatskolā skolēni iesaistās eksperimentālo darbu izstrādē. Ar labākajiem darbiem piedalāmies novada Jauno vides pētnieku konkursā „Skolēni eksperimentē”, lai uzvaras gadījumā dotos tālāk uz Rīgu, kur notiek šī konkursa noslēguma kārta.

Šogad pavērās cita iespēja. Jau rudenī Rīgas Dabaszinību skola sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu izsludināja Jauno vides pētnieku foruma „Skolēni eksperimentē” Rīgas atklāto kārtu. Konkursā varēja piedalīties skolēni no 1. līdz 9. klasei. Tika aicināti interesenti no visiem Latvijas novadiem un pilsētām. Mēs izmantojām šo iespēju: pieteicāmies, mūsu eksperimentālo darbu komisija atzina par labu un apstiprināja dalību konkursā. Novada dome nāca pretī un piešķīra transportu (par to lielum lielais paldies).

29. februārī devāmies uz Rīgu, kur jaunajā LU Dabaszinību akadēmiskajā centrā notika eksperimentālo darbu prezentācijas. Mūsu skolu pārstāvēja 7. b klases skolēni Armands Rims un Ernests Matjušonoks. Jāsaka gan, ka iniciators šim pasākumam bija Armands Rims. Armandam jau ir triju gadu pieredze eksperimentālo darbu izstrādē. Jaunieši uzstājās ar pašu izveidotu, izstrādātu un noformētu eksperimentālo darbu „Spoguļu labirints”. Darbu konkursam bija ļoti daudz. Aizstāvēšana notika 9 darba grupās, katrā grupā vismaz 12 darbi. Gūtā pieredze, pēc skolēnu domām, ir neatsverama. Varēja redzēt, kā sokas mūsu vienaudžiem no citām skolām. Secinājums: nemaz tik viegli nevar tikt pāri stresam pirms aizstāvēšanas, uztraukums bija pamatīgs, jo darbus vērtēja eksperti – zinātnieki. Dažreiz uzdotie jautājumi „izsita no sliedēm” prezentētājus tik tālu, ka acīs sariesās asaras. Kā veicās mūsu jauniešiem? Viņi bija malači, jo darba aizstāvēšanas laikā parādīja savaldību, korektumu, neieslīga sīkumos, visu izdarīja, kā nākas. Rezultāts? Gribējām iegūt vietu, bet neizdevās tikt pie godalgotās vietas, tikai pateicība. Bet par to nav ko daudz skumt. Nākamgad mēģināsim vēlreiz, ja būs tāda iespēja. Bez galvenā šīs dienas pasākuma jaunieši vēl bija apskates ekskursijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, piedalījās ekskursijā pa jauno Dabaszinību akadēmisko centru, piedalījās eksperimentos, ko piedāvāja šī konkursa organizētāji. Tā ka redzēja daudz, iespaidu arī ļoti daudz, emocijas tikai pozitīvas.

Par šo lielisko iespēju visu brauciena dalībnieku vārdā gribu pateikt paldies skolas direktorei (par atbalstu), novada domei (par piešķirto transportu) un šoferītim Aleksandram.

Ināra Grāve,
Krāslavas pamatskolas
vides pulciņa „Nāc eksperimentēt” vadītāja


Jauna aptauja

Marts - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
otrdiena, 08.03.2016
trešdiena, 09.03.2016
trešdiena, 30.03.2016

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde