sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Vecāku lielākās bažas – transports

Pievienots: 11.03.2016

9. martā Krāslavas Varavīksnes vidusskolā viesojās Kalniešu pamatskolas bērnu vecāki, kuru atvasēm jaunajā mācību gadā būs jāturpina mācības kādā citā mācību iestādē, jo šī gada janvāra beigās Krāslavas novada domes deputāti pieņēma lēmumu par skolas slēgšanu. Tā kā Kalniešu pagastā lielākoties ir krieviski runājošas ģimenes, tad vecāku interese par Varavīksnes vidusskolas piedāvājumu ir visnotaļ loģiska, jo šī mācību iestāde realizē mazākumtautību izglītības programmu un orientēta uz internacionālās kultūras izglītību, piedāvājot apgūt krievu, baltkrievu un latviešu kultūru.

Vecākus sagaidīja direktore Ludmila Senčenkova, tikšanās laikā ar skolas administrāciju vecāki uzzināja, ka šajā mācību gadā skolā mācās 524 bērni (viena pirmskolas izglītības grupa), strādā 64 skolotāji (visiem augstākā profesionālā izglītība). Mācību darbā tiek izmantoti divi informātikas kabineti, visos mācību kabinetos ir dators un projektors, 11 interaktīvās tāfeles, divas bibliotēkas, divas sporta zāles, stadions, ēdnīca. Lai tas neizskanētu kā tikai vārdi, vecākiem organizēja ekskursiju pa skolu, kuras laikā parādīja gan klašu telpas, gan sporta zāli, gan kvalitatīvi izremontētas tualetes, dušas telpas, garderobes, bet skolas ēdnīcā bērnu vecākiem piedāvāja paēst pusdienas – tieši tās, kuras konkrētajā dienā tika pasniegtas arī Varavīksnes skolas bērniem.

Varavīksnes skolā ir daudz tradicionālu pasākumu, līdz ar to katrs bērns var atrast sev nodarbošanos ārpusstundu laikā. Stāstot par plašo piedāvājumu, skolas administrācija aicināja vecākus jau no pirmajām dienām mudināt bērnus atrast sev kādu nodarbi, jo tas veicina viņu izaugsmi. Kā zināms, Latgales vidējā ģimene nav tik turīga kā citviet valstī, tālab mūsu bērniem pašiem ar savu darbu un zināšanām nākas izcīnīt savu vietu zem saules. Viņi var paļauties tikai uz sevi, spējām, vēlmi paņemt tās zināšanas, kuras dod skola, nevis uz bagātiem radiem vai citiem ienākumu avotiem. Šī skolas politika - paņemt sev dzīvē maksimālu zināšanu bagāžu - nes augļus. To apstiprina skolas audzēkņu izcīnītās godalgotās vietas reģionālajās un valsts olimpiādēs un citi panākumi.

Tikšanās laikā vecākus informēja arī par izglītības iestādes pūliņiem skolēnu drošības jautājumos. Skolā realizēta videonovērošana un ir samazinājušās uzvedības problēmas. Pateicoties videonovērošanai, konfliktus, ja tādi rodas, iespējams atrisināt pašā saknē.

Ciemiņi bija gandarīti par dzirdēto un redzēto. Vienīgais sāpīgais jautājums Kalniešu pagasta bērnu vecākiem ir, kā viņu atvases nokļūs pilsētas skolā? Vecākiem tika paskaidrots, ka jautājums ir pašvaldības dienas kārtībā, ja būs nepieciešams, tiks iegādāts jauns autobuss.

Vecākiem tika nosaukti klašu audzinātāji un katrs īsi raksturots, lai vecākiem vieglāk izlemt, pie kāda pedagoga bērnam būs vieglāk iejusties jaunajā kolektīvā. Turklāt pirmajās divās mācību nedēļās bērnam ļauts mainīt klasi, pat nepaskaidrojot iemeslus.

Skolas administrācija lūdza vecākus, ja kāds jau izlēmis, sūtīt bērnu uz Varavīksnes vidusskolu, neatlikt iesnieguma rakstīšanu par atvases uzņemšanu skolā, jo tas nepieciešams efektīvākai plānošanai – ir jāpasūta grāmatas, darba burtnīcas, arī dienasgrāmatas (gadījumā, ja vecākiem nav iespējas lietot e-klasi vai viņi vēlas kontrolēt bērna sekmes ierastā veidā). Vienkārši šobrīd šo preču cenas ir zemākas, nekā tās būs mācību gada nogalē.

Juris Roga, autora foto 



Jauna aptauja

Marts - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
otrdiena, 08.03.2016
trešdiena, 09.03.2016
trešdiena, 30.03.2016

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde