trešdiena, 22. maijs, 2024Vārda diena: Emīlija
crest1 crest2

Konkurss „Jaunais mehāniķis un datoriķis”

Pievienots: 04.10.2023

27. septembrī RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrā notika projekta „Jaunais mehāniķis un datoriķis” aktivitāšu īstenošana. Tehnikuma telpās un mācību darbnīcās tika organizēts konkurss „Jaunais mehāniķis un datoriķis”, kurā piedalījās skolēni no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas ģimnāzijas un audzēkņi no RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra. Projekta aktivitātes tika realizētas, pateicoties Krāslavas novada pašvaldības finansētajam jauniešu iniciatīvu projektam.

Projekta „Jaunais mehāniķis un datoriķis” īstenotāji bija neformālā jauniešu grupa – RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra audzēkņu pašpārvalde. Pasākums tika organizēts ar mērķi motivēt vietējos jauniešus iesaistīties brīvprātīgajā darbā, apgūt profesionālās un organizatoriskās prasmes, kuras noderēs ne tikai mācību laikā, bet arī veicinās veiksmīgu karjeras attīstību, kā arī popularizēs veselīgu laika pavadīšanu jauniešu vidū.

Pasākums tika atklāts ar sadraudzības spēli, kuras laikā jauniešiem bija iespēja iepazīties, darbojoties komandās. Konkursa laikā audzēkņi iejutās draudzīgajā atmosfērā un iepazina tehnikuma apgūstamās profesijas, demonstrējot savas zināšanas un prasmes dažādu praktisko uzdevumu veikšanā. Jaunie automehāniķi sacentās un izmēģināja prasmes riepu montāžā un automašīnas spārna buktes taisnošanā, bet datoriķi mēģināja izvēlēties komponentes un salikt tās atpakaļ daļēji izjauktā datorā vai arī, sekojot instrukcijām, savienot vītā pāra tīkla kabeli ar tam paredzēto konektoru. Visi veiksmīgi tika galā ar interesantajiem uzdevumiem un guva jaunu pieredzi.

Lai varētu noteikt iegūtās vietas katrā grupā, visus konkursa uzdevumus žūrija vērtējā individuāli. Pasākuma noslēgumā notika 1. – 3. vietu ieguvēju apbalvošana ar diplomiem un vērtīgām balvām, kā arī skolas saņēma pateicības par audzēkņu piedalīšanos kopīgā pasākumā.

Konkursā „Jaunais datoriķis” 1. vietu ieguva Dmitrijs Adamovičs (Krāslavas ģimnāzija), 2. vietu - Kristīne Maļinovska (Krāslavas ģimnāzija), bet 3. vietu - Darja Konceviča (Krāslavas Varavīksnes vidusskola).

Konkursā „Jaunais mehāniķis” 1. vietu ieguva Igors Bārtulis (RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centrs), 2. vietu - Gabriels Misjūns (Krāslavas ģimnāzija), 3. vietu ieguva Damirs Trupiņš (Krāslavas Varavīksnes vidusskola).

RVT Krāslavas tehnoloģiju un inovāciju centra audzēkņu pašpārvalde
Santas Kristas Kramas foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Muzeju nakts 2024 Krāslavas novada muzejā

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde