svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

Projekta „Pasaules ap mums” konference

Pievienots: 30.10.2023

20. un 21. oktobrī projekta „Pasaules ap mums” ietvaros norisinājās konference Daugavpils Universitātes studiju un pētniecības centrā „Ilgas”, ko organizēja biedrība „Daugavpils Universitātes Dabas izpētes un vides izglītības centrs”.

Konferencē piedalījās kopumā 43 dalībnieki - jaunieši, skolotāji, projekta darba grupa un Daugavpils Universitātes pētnieki. Konferencē uzstājās akadēmiķis, Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta direktors Uldis Valainis un projekta eksperts Oļegs Borodins. Jaunieši iepazinās ar Daugavpils Universitātes Studiju un pētniecības centra „Ilgas” zinātniskās darbības virzieniem, kā arī stāstiem par pētnieku piedalīšanos ekspedīcijās uz bioloģiskās daudzveidības karstajiem punktiem.

Tika pārrunāti projekta rezultāti, tajā skaitā atsevišķu ziņojumu veidā, notika apaļā galda diskusija, kurā tika apspriesti iespējamie „iNaturalist” un „PlutoF” izmantošanas varianti skolēnu pētnieciskajā darbībā, grūtības, ar kurām saskarās projekta dalībnieki dabas datu reģistrēšanas procesā un iespējamie risinājumi.

Dalībnieki piedalījās apmācību seminārā par projekta laikā saņemto datu analīzi un atskaišu sagatavošanu. Jaunieši iesaistījās pasākumos, kas veicināja prasmes strādāt komandā. Konferences noslēgumā tika apbalvoti projekta aktīvākie individuālie dalībnieki un komandas. Individuālajā ieskaitē 1. vietu ieguva Emma Zdanovska, 2. vieta – Oļesjai Kovaļevskai, 3. vieta - Ņikitam Kazakevičam, 4. vieta - Janai Kovaļevskai! Komandu ieskaitē 1. vietu ieguva komanda „LillyBebriki” no Špoģu vidusskolas, 2. vieta – komandai „Flora” no Daugavpils Centra vidusskolas, 3. vieta - komandai „5 centi” no Ilūkstes Raiņa vidusskolas, 4. vieta - komandai „Iespēju” no Daugavpils Iespēju vidusskolas!

Ar projekta ietvaros izmantotajām populārākajām dabas novērojumu aplikācijām „iNaturalist” un „PlutoF”, kā arī ar to lietošanas pamācībām var iepazīties šeit. Izmantojot zināšanas par „iNaturalist” aplikāciju, ikviens var praktiski iesaistīties bioloģiskās daudzveidības aizsardzībā, reģistrējot, fotografējot pēc iespējas vairāk augu un dzīvnieku sugu un apvienojot savu interesi pret dabu ar praktisku palīdzību zinātniekiem.

Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds projektu konkursa aktivitātes „Videi draudzīga dzīvesveida izglītojošu pasākumu īstenošana” ietvaros. 

Daugavpils Universitates
Dabas izpētes un vides izglītības centrs,
Aija Sauļeviča, projekta jaunatnes lietu speciāliste



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde