svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

Karjeras nedēļa Ezernieku pamatskolā

Pievienots: 31.10.2023

Karjeras nedēļas laikā, no 16.10. līdz 20.10., Ezernieku pamatskolas skolēni un skolotāji iesaistījās dažādās un daudzveidīgās karjeras aktivitātēs. Audzināšanas stundās skolēni iepazina individuālās iemaņas un spējas, kas ir svarīgas profesionālo mērķu sasniegšanai, personīgajai izaugsmei un veiksmīgai ikdienas komunikācijai. Pētīja VIAA sagatavotās interaktīvās infografikas par 17 nozarēm un to profesiju apguvi pēc 9. un 12. klases. Skolēni runāja par savu vecāku profesijām, par savām sapņu profesijām, pildīja dažādus uzdevumus un diskutēja par profesiju nozīmi dzīvē. Lai piepildītu savu prasmju portfeli, skolēni atpazina dzīvei un karjerai noderīgas prasmes, analizēja, diskutēja, apkopoja savas esošās iemaņas un prasmes, kuras vēl jāapgūst.

Skolēni izzināja dažādas profesijas kopā ar nozaru speciālistiem.

1.-9. klašu skolēni tikās ar robežsargiem Kristīni un Jāni. Uzzināja, ka robežsarga profesiju apgūst Valsts robežsardzes koledžā Rēzeknē, kurā var iestāties pēc vidusskolas. Robežsargam labi jāpārvalda valodas, jābūt fiziski spēcīgam. Vēroja kinologa darbu ar suni.

Tiekoties ar 6.kl. skolnieka Hugo Zeiliņa mammu Agnesi Zīli, 3.-8. klašu skolēni iepazina mēbeļu dizainera profesiju. Uzzināja par mēbeļu restaurācijas darbiem, to dizainu, izgatavošanu.

7. klases skolēni tikās ar Jaundomes muižas Vides izglītības centra vadītāju Līgu Vaivodi. Līga iepazīstināja ar sava amata pienākumiem. Ikdienā Līga strādā gan ar cilvēkiem, gan kārto papīru lietas, līdztekus pilda gida pienākumus Jaundomes muižā.

Līga sniedza informāciju, kur var apgūt tūrisma specialitāti. Viņa vēlējās darboties tūrisma jomā, tāpēc Rēzeknes Augstskolā ieguva tūrisma specialitāti. Līga ieteica ieklausīties sevī, kas vairāk patīk, vairāk interesē, ar to tad saistīt nākamo profesiju.

Līga: „Nebaidieties meklēt, izmēģināt sevi”!

1., 2. un 3. klase apmeklēja lauksaimniecības uzņēmumu „Akmeņi VVF” Ezerniekos. Viens no uzņēmuma vadītājiem Vladislavs Dorofejevs iepazīstināja skolēnus ar uzņēmuma dibināšanas vēsturi, nodarbošanos, esošo tehniku. Skolēniem bija iespēja nostāties uz svariem un noteikt, cik sver 1., 2., 3. klases skolēni kopā ar skolotājām. „Baltic Agro Claas” tehnikas apkalpošanas speciālists pastāstīja par savu profesiju, kur mācīties, kādas prasmes un zināšanas nepieciešamas. Skolēni ar interesi skatījās, klausījās un uzdeva jautājumus.

4. klases skolēni apmeklēja Dagdas Jauniešu iniciatīvu centru, Invalīdu brālību „Nema” un viesojās pie skropstu meistares Irinas Ledvikas. Dagdas Jauniešu iniciatīvu centrā skolēni paplašināja zināšanas par plašo profesiju pasauli un sevi tajā. Bērni uzzināja, kā var lietderīgi izmantot brīvo laiku karjeras izaugsmei, piedalījās radošajā darbnīcā „Dabas burvīgās pārvērtības”. Invalīdu brālībā „Nema” diskutēja par to, cik svarīgi jau skolas gados attīstīt runātprasmi, uzvedības kultūru, mācīties būt pieklājīgiem, jo šīs prasmes un iemaņas būs svarīgas jebkuras profesijas pārstāvjiem. Pēc radošās darbnīcas skolēniem bija brīnišķīga iespēja pagaršot veselīgu ēdienu un noteikt tā sastāvdaļas. Skolēni dzirdēja reālus karjeras izaugsmes stāstus, plānoja savu nākotni. Irina Ledvika demonstrēja skropstu pieaudzēšanas meistarklasi. Šim darbam pieteicās gan meitenes, gan zēni.

8. klases skolēni apmeklēja Ezernieku frizētavu un tikās ar frizieri Olgu Kraus-Uzoliņu. Skolēni uzzināja par friziera profesijas niansēm, kā pareizi kopt matus. Bija lieliska iespēja vērot, kā veikli un profesionāli strādā friziere. Meitenes un zēni varēja izmēģināt matu veidošanas rīkus.

Karjeras nedēļas „#PrasmjuPortfelis” tika piepildīts ar jaunām zināšanām, vērtīgām prasmēm, spilgtām emocijām!

Sandra Vērdiņa,
Ezernieku pamatskolas skolotāja
Jūlijas Potapovas, Svetlanas Grebnevas, Svetlanas Malinovskas, Žannas Rapšas foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde