svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

„Labvakar” dejotprieks nekad neizsīkst

Pievienots: 03.10.2023

Indras Tautas nama senioru deju kolektīva „Labvakar” jubilejas koncerts „10 gadi dejotprieka” pulcināja zālē pulka daudz cilvēku – vietējos un viesus. Neilgi pirms kolektīva desmitgades koncerta tā dalībnieki ar irbuļi ierakstīja savus vārdus māla šķīvī, kas pēc tam tiks apdedzināts un glabāsies atmiņai par šo skaisto notikumu un kopā pavadītajiem gadiem.

Starp citu, Indra atkal pārsteidza, šoreiz ar punktualitāti, jo nolēma pasākumu sākt 16.31. Jau vairākas dienas pirms tam bija jādzird minējumi, vai tik nav kļūda afišā? Nē, tā tas bija iecerēts, un sākās tieši laikā. Skatītāju iesildīšanai Indras kultūras darbinieki nolēma svērt tupeņus un sumināt saimnieci, kurai izdevās izaudzēt vissmagāko kartupeļi. Bija aizraujoši. Sacīkstēs kā jau sacīkstēs – ovācijas skanēja pēc katra iespaidīgākā tupeņa, kas svaru bultiņu spēja pabīdīt tālāk par iepriekšējo šķietamo uzvarētāju. Galu galā kļuva skaidrs, ka balvu – jaunu spaini iespaidīgās kartupeļu ražas novākšanai – saņēma Regīna Petkeviča, kuras kartupelis svēra tieši 900 gramu.

Tomēr uz zāli vēl neviens nesteidzās, jo nākamais pārsteigums bija kartupeļu ievārījuma degustācija. Kā gan ko tādu palaist garām! Šķiet, neticami, bet tik tiešām no kartupeļiem var vārīt ievārījumu, to paveica Valentīna Bārtule no Indras. Pirms degustācijas viņa pastāstīja klātesošajiem, kā ir nonākusi līdz kārtējam šedevram savā bagātīgajā ievārījumu kolekcijā.

Senioru deju kolektīva „Labvakar” jubilejas koncerta programmu atklāja „Foļvarka” ar divām dziesmām, senioru deju kolektīvs „Labvakar” uzstājās nākamais, un vispār viņi uz skatuves kāpa visbiežāk – kā jau jubilāriem pienākas. Deju cienītājiem bija ko redzēt – dejotprasmi rādīja arī „Veldzītes” no Andrupenes (vad. Gunta Streļča), „Ezeriņi” no Dagdas (vad. Lidija Kartenko) un deju studijas „D&D” (Daugavpils & Dance) jaunie dejotāji. Ar dziesmām uzstājās vietējie solisti – Ļubova Danilova un Aleksandrs Kangizers.

Pēc koncerta bija neskaitāmi apsveikumi, tos saņēma gan tagadējie dejotāji, gan bijušie kolektīva dalībnieki. Krāslavas novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Inga Goldberga atveda divus Pateicības rakstus: Indras Tautas nama senioru deju kolektīva „Labvakar” vadītājai Ilonai Kangizerei par ilggadēju profesionālu darbu un ieguldījumu kolektīva izaugsmes veicināšanā, par aktīvu un veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību un Indras Tautas nama senioru deju kolektīvam „Labvakar” par ilggadēju ieguldījumu kultūrvides bagātināšanā, tradīciju uzturēšanā un sveicot kolektīva 10 darbības gadu jubilejā.

Juris Roga
Autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde