svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

Aicinājums būt aktīviem

Pievienots: 13.10.2023

Pateicoties Krāslavas novada pašvaldības jauniešu iniciatīvu konkursam, tika realizēts Krāslavas ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes iniciatīvu grupas projekts ”Pilsēta, vēsture, notikumi”. Projekta ideja radās Krāslavas simtgades un Krāslavas ģimnāzijas simtgades jubileju priekšvakarā. Mūsu pārliecība: ”Tikai aktīvajiem pieder pasaule, bet lai piederētu pasaule, jāapzinās piederība savai dzimtajai vietai, skolai, ģimenei.”

Mūžīgais jautājums: „Kam un ar ko sākt pārveidošanu?”
Atbilde: „Ar sevi!”

Pirmais solis, kas nebūt nebija tik viegls, bija organizēt talku. Pateicoties skolēnu pašpārvaldei un atbalstītājiem, tika sakopta parka teritorija un izstrādāts parka teritorijas sakopšanas plāns nākamajam gadam. Galvenā atziņa - pilsēta jākopj ne tikai Lielās talkas ietvaros, bet regulāri un tā, lai tā būtu katra iekšējā apziņa, nepieciešamība, priekšzīme (mantots, bet, mūsuprāt, atbilstoši apstākļiem un laikam iederīgs vārds).

Atskatoties pagātnes notikumos, pateicamies par priekšzīmi mūsu pašpārvaldes vadītājam Aigaram Staņēvičam un 12. klašu aktīvākajiem absolventiem.

Projekta „Pilsēta, vēsture, notikumi” 2. aktivitātes mērķis - iesaistot Krāslavas novada skolu pašpārvalžu aktīvistus, pedagogus, atsākt skolu pašpārvalžu savstarpējo sadarbību un papildināt zināšanas par Krāslavu, iepazīt pilsētas objektus. Aktivitātē piedalījās Ezernieku, Priežmalas, Krāslavas gr.Plāteru v.n. Poļu pamatskolas, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas ģimnāzijas skolēnu pašpārvalžu aktīvisti un pedagogi, atbalstītāji (Īpaša pateicība Krāslavas novada jaunatnes lietu speciālistei Juliannai Moisejenkovai). Pielietojot interaktīvās metodes, kā arī orientējoties pilsētas kartē, dalībnieki meklēja objektus un atbildēja uz jautājumiem.

Malkojot tēju, sarunājoties un analizējot pasākuma rezultātus, kā arī priecājoties par suvenīriem ar Krāslavas simboliku, nonācām pie secinājuma, ka esam noilgojušies pēc savstarpējās saskarsmes, patiesi mīlam savu dzimto pilsētu Krāslavu, novadu un mūsu spēkos ir organizēt pasākumus pilsētas vides uzlabošanā.

Jaunu projektu gaidot, pašiniciatīvu grupas vārdā -
Kristīne Daļecka, Liāna Plinta, Vija Konceviča
Sjuzannas Križanovskas un komandu dalībnieku foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde