svētdiena, 28. aprīlis, 2024Vārda diena: Gundega, Terēze
crest1 crest2

Dagdā notika sirsnīgs radu un draugu salidojums „Kopā būt”

Pievienots: 05.10.2023

24. septembrī, Starptautiskās senioru dienas priekšvakarā, Dagdas Kultūras centrā kopā pulcējās Veselības un sociālo pakalpojuma centra „Dagda” (VSPC „Dagda”) iemītnieki, viņu radi un draugi. Sirsnīgā un atmiņā paliekošā noskaņā tika aizvadītas vairāk nekā divas stundas. Daudziem pasākuma dalībniekiem salidojums „Kopā būt” raisīja atmiņas un piepildīja sirdis ar gaišumu un labestību.

Pasākumu vadīja pedagoģe un uzņēmēja Karīna Stivriņa, kura bija arī salidojuma idejas autore un organizatore. Viņas izpildījumā skanēja gan muzikālie priekšnesumi, gan dzeja.

Īpašu noskaņu radīja centra iemītnieku radu atsūtītie videozvani, kas tika demonstrēti pasākuma laikā. Šie apsveikumi izskanēja no tuviem cilvēkiem ārzemēs (ASV, Lielbritānija, Krievija u.c.).

Pateicības un atbalsta vārdus klātesošajiem veltīja VSPC „Dagda” vadītājs Lauris Pastars, viedus vārdus teica Dagdas dekanāta dekāns Pāvils Odiņš un pareizticīgo priesteris Viktors Mjaļiks. Klātesošos uzrunāja VSPC „Dagda” sociālā darbiniece Ināra Viržbicka, invalīdu brālības „NEMA” vadītāja Mārīte Zariņa un ilggadējā kultūras darbiniece Ina Zandere.

Centra iemītnieki kopīgās sarunās saņēma uzmanības apliecinājumus un atbalstu gan no tuvajiem cilvēkiem, gan no VSPC „Dagda” darbiniekiem un pasākuma organizatoriem.

Dagdā pasākums izvērtās patiesi mīļš un sirsnīgs.

Salidojumu „Kopā būt” apmeklēja 98 cilvēki, no kuriem 40 bija sociālā aprūpes centra klienti. Organizatori bija padomājuši par katru apmeklētāju, lai ikvienam būtu iespēja iesaistīties aktivitātēs. Pārdomāta bija arī radu un draugu uzaicināšana, izsūtot ielūgumus arī ārzemēs dzīvojošiem centra iemītnieku tuvajiem cilvēkiem.

Veselības un sociālo pakalpojuma centru „Dagda” par savām mājām sauc 75 iemītnieki. Lai centra klientu dzīvi padarītu daudzveidīgāku un patīkamāku, vietējā uzņēmēja Karīna Stivriņa pagājušajā gadā vērsās VSPC „Dagda” ar ierosinājumu sapulcināt centra iemītniekus un viņu tuvākos cilvēkus kopīgā pasākumā. Šogad kopā ar VSPC „Dagda” darbiniekiem ideja tika realizēta.

Nākotnē sadarbībā ar Dagdas Kultūras centru šāds pasākums VSPC „Dagda” klientiem būtu kā īpaša svētku diena, lai viņi sajustos mīlēti un novērtēti. Ceram, ka tas būs jaunas un skaistas tradīcijas sākums.

Lauris Pastars,
VSPC „Dagda” vadītājs
Andreja Belova foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde