sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Sācies iedzīvotāju balsojums par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību 2023. gadā

Pievienots: 12.10.2023

Sabiedrības integrācijas fonds (turpmāk – SIF) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju līdz šī gada 9. novembrim vietnē Vieta ģimenei izvērtēt katras pašvaldības sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem un balsot par, viņaprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību 2023. gadā.

Konkurss „Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” (turpmāk – konkurss) Latvijā norisinās jau kopš 2017. gada, un tā mērķis ir izcelt labākos piemērus un veidus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm, veicinot arī iedzīvotāju iesaisti sev svarīgu jautājumu risināšanā. Vienlaikus konkurss veido vidi pašvaldību draudzīgai sāncensībai, tādējādi mudinot tās attīstīt aizvien plašāku un pieejamāku ģimenēm paredzēto pakalpojumu klāstu.

Iedzīvotāju paustie viedokļi tiks nodoti pašvaldībām, kā arī izmantoti konkursa norises gaitā. Šobrīd iedzīvotāji var iepazīties ar pašvaldību sniegto informāciju par ģimenēm pieejamajiem pakalpojumiem, pabalstiem un cita veida atbalstu, kā arī var savstarpēji salīdzināt vairāku pašvaldību piedāvājumus.

„Ikvienai ģimenei ir svarīgi dzīvot pašvaldībā, kurā tiek uzklausītas iedzīvotāju vajadzības un vēlmes, kā arī sniegtas dažādas priekšrocības – pieejamas brīvā laika pavadīšanas iespējas un kultūras pasākumi gan bērniem, gan pieaugušajiem, sakārtota pilsētvide, kā arī nodrošinātas interešu un izglītības iespējas. Šis konkurss ir lielisks veids, kā motivēt pašvaldības uzlabot savus pakalpojums, lai ikviena ģimene savā pašvaldībā justos sadzirdēta, piederīga un atbalstīta, tostarp no pašvaldības puses. Katras ģimenes labbūtība ir svarīga, un dzīvot pašvaldībā, kurā tiek ņemtas vērā ģimeņu vajadzības, – tās ir katras ģimenes tiesības,” uzsver Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore. „Vienmēr ir svarīgi pilnveidoties un neapstāties pie sasniegtā, tāpēc aicinām ikvienu iesaistīties konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2023” balsojumā, lai mūsu pašvaldības turpinātu veiksmīgi strādāt savu iedzīvotāju labā.”

Konkurss sniedz iespēju iedzīvotājiem aktualizēt sev interesējošos jautājumus, tādā veidā nodrošinot pašvaldībām atgriezenisko saiti, lai tās spētu uzlabot un attīstīt sniegtos pakalpojumus. Pašvaldības draudzīgums neaprobežojas tikai ar pabalstiem vai citiem finansiāli izmērāmiem atbalstiem. Būtiski aspekti ir arī sakārtota, patīkama vide un piederības sajūtas veicināšana. Ne velti ir teiciens: „Nekur nav tik labi kā mājās.” Par to, kas ir jādara un kādi uzlabojumi nepieciešami, lai iedzīvotāji savā pašvaldībā justos labi un gribētu tajā dzīvot, vislabāk spēj pastāstīt konkrētā reģiona iedzīvotāji – vai tas būtu jauns rotaļu laukums bērniem, labiekārtots daudzdzīvokļu pagalms, brīvpusdienas skolā, dažādi pulciņi vai kas cits.

„Tīmekļvietne „Vieta ģimenei” sniedz ne tikai apkopojošu aktuālo informāciju par pieejamo atbalstu ģimenēm ar bērniem, bet arī kalpo par pieredzes apmaiņas platformu pašvaldībām. Tāpēc vēlamies mudināt pašvaldību pārstāvjus atvēlēt laiku, lai iepazītos ar savu kaimiņu paveiktajiem darbiem, tādējādi iedvesmojoties jaunām, ģimenēm draudzīgām idejām. Jau vairākus gadus rīkojot šo konkursu, redzam, ka pašvaldībās ir paveikts daudz un tiek turpināts iesāktais darbs, par ko esam gandarīti,” piebilst Zaiga Pūce.

Lai nobalsotu, apmeklē Balso 2023 un atbalsti savu pašvaldību! Tavs viedoklis ir ļoti svarīgs!

„Ģimenei draudzīga pašvaldība” ir viena no trim ģimeņu atbalsta programmām, ko realizē SIF. SIF īsteno arī programmu „Ģimenei draudzīga darbavieta”, kā arī izsniedz Latvijas Goda ģimeņu apliecības, atbalstot Latvijas daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kuru aprūpē ir bērni ar invaliditāti.

Ilze Sarkanābola,
Sabiedrības integrācijas fonda
Sabiedrisko attiecību vadītāja


Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde