sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Rudens ir brīnišķīgs laiks!

Pievienots: 30.10.2023

Rudens ir laiks, kad cilvēki novāc ražu un priecājas par to, ko izaudzējuši savām rokām, tas ir laiks, kad apkopo paveikto un raugās nākotnē.

26. oktobrī Robežnieku, Indras un Piedrujas pagasta bibliotēkās tika organizēts pasākums „Mana sagatave 2023”. Bibliotekāres prezentēja grāmatu izstādi „Mana sagatave 2023”. Lasītājiem tika piedāvātas grāmatas par dārzeņiem, par to, cik tie ir labvēlīgi veselībai, kā arī par to, kā tos pareizi audzēt un ko darīt, lai raža būtu bagātīga un arī vitamīniem bagāta.

Ināra Plutjakova sagatavoja pasākuma dalībniekiem prezentāciju par fermentētām tējām - piparmētru, nārbuļu, aveņu, sarkanā āboliņa, ķiršu, kā arī par sukādēm un pastilu.

Ināra pastāstīja, kā raudzēt zaļu tējas, cik ilgs ir šis process un kā noteikt, ka tēja ir gatava. Inārai tēju pagatavošanā ļoti palīdz viņas vīrs Sergejs. Bet par sukādēm un pastilu ir grūti rakstīt, tās ir vienkārši jānogaršo.

Viešņa no Kalniešiem Ludmila Peculeviča pastāstīja pasākuma dalībniekiem par savu vaļasprieku, kas pārvērtās par nopietnu nodarbi - siera gatavošanu. Ludmila atcerējās, kā viņa sāka nodarboties ar siera siešanu, kas viņai bija jādara, lai to paveiktu, un kas viņai izdevās un kas ne. Mēs uzzinājām interesantus faktus par ieraugu, sieru veidiem un nosaukumiem, kā arī daudzas citas svarīgas un interesantas lietas. Ikvienam bija iespēja degustēt sieru ar sīpoliem, sieru, kas nogatavināts ilgāk nekā 6 mēnešus, grilētu sieru, siera bumbiņas un mīksto sieru.

Protams, Ludmilas sieri ir pelnījuši visaugstāko atzinību, un viņa ir īsta sava amata meistare.

Valentīna Bārtule jau ne pirmo gadu piedalās šādos pasākumos, bet viņa vienmēr atrod, ar ko pārsteigt, un arī šoreiz viņas tas izdevās – tika prezentēts kartupeļu ievārījums. Valentīna pastāstīja par šī ievārījuma pagatavošanu, ar ko tas būs īpaši garšīgs. Vēl šogad Valentīna vārīja fizāļu ievārījumu, sagatavoja biešu salātus ziemai un gurķus somu gaumē. Mēs dalījāmies ar padomiem par dārzeņu un ogu uzglabāšanu un pārstrādi. Lepojamies ar Valentīnas sasniegumiem.

Ņina Vasiļjeva no Piedrujas prezentēja savu sagatavi „Ķirbis kā mango”, kas izrādījās ļoti oriģināls un neparasts. Novēlam Ņinai turpināt savus eksperimentus.

Pasākums noslēdzās ar sirsnīgu sarunu pie tējas tasītes. Esam ļoti gandarīti par Indras, Robežnieku, Kalniešu un Piedrujas pagasta iedzīvotāju aktivitāti un dalību šajā pasākumā.

Romualda Žuraka, Indras pagasta bibliotēkas vadītāja
Rita Kovaļevska, Robežnieku pagasta bibliotēkas vadītāja
Jeļena Račicka, Piedrujas pagasta bibliotēkas vadītāja
Ritas Kovaļevskas foto



Jauna aptauja

Oktobris - 2023
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 23.10.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde