sestdiena, 11. maijs, 2024Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda
crest1 crest2

Konsulāts atbalstīs sadarbību

Pievienots: 10.02.2016

Krāslavas novada domē notika pašvaldības vadītāja Gunāra Upenieka un viņa vietnieka Aleksandra Jevtušoka tikšanās ar Latvijas Republikas konsulu Vitebskā Uldi Skuju. Šajā sarunā piedalījās arī Eiroreģiona „Ezeru zeme” Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece.

Tika apspriesti dažādi jautājumi, kas ir saistīti ar sadarbību starp Krāslavas novada un Baltkrievijas Vitebskas apgabala pašvaldībām - problēmas, to risinājumi, turpmākās attīstības iespējas.

,,Mums jau ir kopīgie projekti, kas realizēti Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas teritorijā,” atzina konsuls pēc tikšanās. „Šīs vizītes ietvaros mēs apmainījāmies ar informāciju par plāniem 2016. gadam, jo mums ir nepieciešams zināt, cik lielā mērā konsulāts tiks iesaistīts darbā un kāds ir mūsu uzdevums, veicinot Krāslavas novada sadarbību ar Baltkrievijas Republiku.”

Kā uzsvēra Uldis Skuja, dienas kārtībā ir sadarbība ar Glubokoje un Braslavu, kā arī projekta noslēguma posms Kaplavas robežpārejas punktā. Turklāt turpinās darbs ar mērķi atrast iespējamos risinājumus, kas saistīti ar loģistiku un infrastruktūru pierobežas reģionos.

,,Krāslavas novads ir viena no aktīvākajām pašvaldībām, kas attīsta savu sadarbību ar partneriem no Baltkrievijas Republikas,” turpināja konsuls. „Latvijas un Baltkrievijas pierobežas teritoriju sadarbība sākās ar Krāslavu un Braslavu, kad tika dibināts Eiroreģions „Ezeru zeme”, kas darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Mans uzdevums - atbalstīt un saglabāt Krāslavas ieinteresētību sadarboties ar kolēģiem no Vitebskas reģiona pašvaldībām.”

Kas attiecas uz Baltkrievijas puses interesi par Latgales pašvaldībām, tad Uldis Skuja atzīmēja, kas pēdējā laikā ir vērojama prioritāšu maiņa. Agrāk mūsu kaimiņus interesēja galvenokārt sadarbība kultūras, sporta, medicīnas un izglītības jomā, bet tagad lielāka nozīme tiek piešķirta ekonomikas virzienam.

,,Tas var kļūt par jaunu un nozīmīgu soli, kas palīdzēs turpināt un paplašināt mūsu sadarbību,” secināja Uldis Skuja.

Elvīra Škutāne

 


Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde