svētdiena, 12. maijs, 2024Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija
crest1 crest2

Skola tiks slēgta - vecāki uztraucas

Pievienots: 05.02.2016

4. februārī pēc Kalniešu pamatskolas direktores Rutas Livčas uzaicinājuma Krāslavas novada pašvaldības vadītājs Gunārs Upenieks un novada domes Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne satikās ar Kalniešu pamatskolas skolēnu vecākiem un pedagogiem. Tikšanās bija organizēta sakarā ar novada domes lēmumu par mācību iestādes slēgšanu. Vecāki uztraucas par savu bērnu turpmāko likteni, tāpēc viņi vērsās pie pašvaldības vadības ar vairākiem jautājumiem.

Pirmkārt, tika apspriests jautājums par bērnu nogādāšanu līdz Krāslavai un atpakaļ. Kā paskaidroja Gunārs Upenieks, Kalniešu pagasta pārvaldei sadarbībā ar skolu ir nepieciešams izstrādāt maršrutu, ievērojot ikviena skolēna dzīvesvietu un aprēķinot nepieciešamos laika posmus. Ja radīsies nepieciešamība, tad dome iegādāsies arī jaunu autobusu.

Sakarā ar vairāku lauku skolu slēgšanu pašvaldība plāno palielināt vietu skaitu šajā iestādē.  

Bērniem no rīta būs agri jāceļas, tāpēc, iespējams, ne visi paspēs apēst brokastis mājās. Lidija Miglāne apliecināja, ka bērniem no lauku teritorijām skolās tiks nodrošinātas brokastis.

Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja paskaidroja vecākiem, ka viņiem ir tiesības pašiem izvēlēties skolu, kurā mācīsies viņu bērni. Kalniešu pamatskola īstenoja pamatizglītības mazākumtautību izglītības programmu, tad, visticamāk, lielākā daļa audzēkņu turpinās mācības Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, kas realizē tādu pašu izglītības programmu.

Un vēl viens jautājums, par kuru ļoti uztraucas lauku bērnu vecāki, - tas ir psiholoģiskais aspekts. Kā bērni iedzīvosies jaunā kolektīvā? Ko darīt, ja pilsētas skolēni sāks negatīvi izturēties pret lauciniekiem? Kā palīdzēt lauku bērniem, ja viņi sastapsies ar zobgalībām, ņirgāšanos un rupjībām?

Bez šaubām, šai problēmai būs jāpievērš lielāka uzmanība ne tikai lauku bērnu klases audzinātājiem un nākamajiem klasesbiedriem, bet arī pilsētas skolēnu vecākiem un arī visiem krāslaviešiem.

Mums nemēdz būt svešu bērnu! Pacentīsimies visi kopā izdarīt tā, lai bērni, kas pieraduši savā mazajā skolā dzīvot kā vienā draudzīgā ģimenē, bet tagad būs spiesti atstāt dzimtās skolas sienas, nejustos sveši citās skolās un pēc iespējas ātrāk adaptētos jauniem apstākļiem.

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde