svētdiena, 12. maijs, 2024Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija
crest1 crest2

Krāslavu apmeklēja delegācija no Čečerskas

Pievienots: 22.02.2016

Krāslavas novada pašvaldības un Baltkrievijas Republikas Gomeļas apgabala Čečerskas rajona savstarpējie sakari tika nodibināti vēl pirms pieciem gadiem. Ir jāuzsver, ka sadarbības līgumā ietvertie punkti nav palikuši tikai uz papīra, bet tiek realizēti praktiskajā darbībā.

Ziemassvētku priekšvakarā Krāslavas Varavīksnes vidusskolas audzēkņi, kas apgūst baltkrievu kultūras pamatus, devās uz Čečersku, kur piedalījās tradicionālajā pasākumā „Starptautiskā labdarības egle”. 

Šī gada martā mūsu novada pierobežas pagastos ar koncertiem uzstāsies kolektīvs no Čečerskas.

Čečerskas un Krāslavas sadarbība norisinās ne tikai kultūras un izglītības jomā. Nesen mūsu novadu apmeklēja Čečerskas rajona vadības delegācija – rajona izpildkomitejas priekšsēdētājs Vladimirs Kravčenko, viņa vietnieks Pjotrs Nesterovičs, kā arī dzīvokļu komunālā uzņēmuma vadītājs Viktors Marčenko.

Vizītes pirmajā dienā viesus uzņēma Piedrujas pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne. 

Problēmas, kas ir saistītas ar telpu izmantošanu pēc dažādu iestāžu slēgšanas vai optimizācijas, ir aktuālas arī Baltkrievijā. Delegācija apskatīja bijušās Piedrujas pamatskolas ēku, kas tika rekonstruēta un tagad pilda Tautas nama funkcijas. Šeit tika izvietota arī pagasta pārvalde, bibliotēka, FAP, kā arī sociālās telpas, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu vietējo iedzīvotāju pagaidu uzturēšanos.

Viesi apmeklēja arī vietējo muzeju, kas atrodas tajā ēkā, kur agrāk bija pagasta pārvalde.

Ja iepriekšējos gados partnerus no Baltkrievijas ne īpaši interesēja tūrisma sfēras jautājumi, tad pašlaik šī joma ir ļoti aktuāla pat valsts attālākajās pierobežas teritorijās. Apmeklējot viesnīcu „Piedruja”, viesi interesējās par sniegto pakalpojumu spektru, to popularizēšanas veidiem, kā arī pašvaldības lomu lauku tūrisma attīstībā.

Pašlaik Čečerskas rajonā norisinās darbs ar mērķi izveidot Olu muzeju, kuru plānots iekļaut maršrutā „Čečerskas Zelta aplis”. Sakarā ar to kolēģus no Baltkrievijas ļoti interesēja Krāslavas novada pieredze Latgales kulinārā mantojuma projekta īstenošanā.  

Vizītes otrajā dienā viesi no Čečerskas apmeklēja uzņēmuma „Krāslava D” maizes ceptuvi. Iepazīšanās aktivitāšu laikā abām pusēm radās idejas par iespējām cept neparastu maizi, kad vienā klaipā būtu apvienotas dažādas maizes šķirnes.

Kā pastāstīja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, baltkrievu kolēģu vizītes laikā tika apspriesta arī iespēja sadarboties arodizglītības jomā, piemēram, šūšanas prasmju apgūšanas sfērā. Kā zināms, Baltkrievijā šī nozare ir attīstīta pietiekami augstā līmenī, un Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas filiāles pārstāvji varētu doties uz Čečersku, lai iegūtu praktisko pieredzi. 

Vizītes noslēgumā delegācija apskatīja Krāslavas Romas katoļu baznīcu.

„Sakarā ar to, ka gan Krāslava, gan Čečerska atrodas pierobežas zonā, abās pilsētās dzīvo dažādu reliģisko konfesiju pārstāvji. Dzīvo draudzīgi un bez domstarpībām,” uzsvēra Gunārs Upenieks. „Mūsu nemierīgajā laikā cilvēku garīgā dzīve nedrīkst palikt novārtā.”

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde