svētdiena, 12. maijs, 2024Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija
crest1 crest2

Krāslava pagaidām nav gatava

Pievienots: 09.02.2016

Nesen mūsu pilsētā viesojās Latvijas Pašvaldības savienības priekšsēdis (LPS) Andris Jaunsleinis ar kolēģiem, lai klātienē pārrunātu dažus aktuālus jautājumus ar Krāslavas novada domes vadību. Krāslavas novads ir vienīgais valstī, kas nav Latvijas Pašvaldību savienības biedrs, jo savā laikā tika pieņemts lēmums par izstāšanos.

A. Jaunsleinis: „Mēs jau neesam pirmo reizi šeit un atbraucām pārrunāt, kādā veidā turpināt šo darbību, cerot, ka Krāslavas novads pieņems lēmumu atgriezties kopīgā pašvaldību pulkā, lai būtu kopā ar pārējiem novadiem. Tas ir viens no primārajiem iemesliem, kāpēc mēs šodien šeit esam. Krāslava nav LPS biedrs, bet tai pašā laikā faktiski mēs strādājam kopā, un no tā visa, ko mēs panākam kopā, sava daļiņa tiek arī Krāslavai - gan saņem informāciju, gan piedalās dažādās pašvaldību savienības struktūrās. Šodien pārrunājām, kādā veidā varētu atjaunot agrāko statusu.

Iedzīvotājiem pierobežas novadā nav viegli - ir ļoti pieklājīgs attālums no Rīgas, tālab, lai šeit izdzīvotu, ir jābūt daudz gudrākam, nekā dzīvojot Rīgā. Mēs daudz ko zinājām, bet arī daudz ko jaunu uzzinājām no Krāslavas vadības – Gunāra Upenieka un viņa vietnieka Aleksandra Jevtušoka – par to, kā šeit dzīvo, kas ir izdevies, un kārtējo reizi konstatējām, ka mums ir tik daudz jautājumu, ko kopīgi varētu risināt.

Mans novēlējums krāslaviešiem ir, lai viņi nezaudē ticību sev. Viss, kas Krāslavā sasniegts, ir, pateicoties tiem cilvēkiem, kas nav aizbraukuši ne no Krāslavas novada, ne no Latvijas, bet dzīvo šeit, neskatoties uz apstākļiem, tic saviem spēkiem, arī izdara šeit kaut ko un arī izdarīs rīt kaut ko. Galvenais, lai viņi nezaudē ticību un pārliecību, ka tas, ko viņi iecerējuši, izdosies!”

Gints Kaminskis, LPS priekšsēža vietnieks, novadu apvienības valdes priekšsēdētājs un Auces novada domes priekšsēdētājs piebilda, ka brauciena mērķis bija izrunāt visus apstākļus, lai visas Latvijas pašvaldības būtu kopā. Viņš uzsvēra, ka tieši kopībā ir spēks, lai pašvaldības Latvijā varētu sekmīgi risināt savas problēmas.

G. Kaminskis: „Piekrītu, ka nekur jau tālu Krāslavas novads nav aizgājis, piemēram, darbojas izpilddirektoru asociācijā. Varbūt daudzreiz ir smagi dzirdēt ne tikai Krāslavai, bet daudzām pašvaldībām, kas atrodas tālāk no galvaspilsētas, ka visas lietas notiek tikai galvaspilsētā. Es ar pilnu atbildību saku, ka tas tā nav, jo visas lietas notiek tur, kur ir aktīvi cilvēki. Tas ir pamatu pamats visam, lai reģionos notiktu attīstība. Novēlu, lai Krāslavas novadam tiešām ir cīņas spars, gribēšana un iespējas. Protams, arī varēšana, tad noteikti Latvijā mēs visi kopā varēsim sasniegt tos mērķus, kādus vēlamies!”

Šī gada 20. maijā notiks LPS kongress, un sakarā ar to A. Jaunsleinis sacīja, ka ļoti priecātos jau kongresā redzēt Krāslavas novadu kā pilntiesīgu biedru, nevis viesa statusā.

Novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks akcentēja, ka Krāslavas novads šodien nedomā atgriezties LPS kā biedrs, taču tas pilnībā atvērts turpmākajai sadarbībai ar Latvijas Pašvaldību savienību pašreizējā formātā. Un piebilda: „Tālākos notikumus šajā jautājumā ļoti ietekmēs Latvijas Pašvaldības savienības kongress.”

Juris Roga
Attēls no interneta resursiem.


Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde