svētdiena, 12. maijs, 2024Vārda diena: Ina, Ināra, Inārs, Valija
crest1 crest2

Skolēni aizstāvēja savus izstrādātos darbus

Pievienots: 23.02.2016

Šī gada 18. februārī Krāslavas Valsts ģimnāzijā norisinājās 21. skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference.

Skolēnu zinātniski pētnieciskā darbība ļauj padziļināt skolēnu zināšanas dažādos mācību priekšmetos, gūt priekšstatu par zinātnisko un pētniecisko procesu, uzlabo skolēnu kritisko domāšanu un garīgās darbaspējas. Konferences sākumā direktora vietniece mācību darbā Anna Juškeviča pastāstīja klātesošajiem, kā zinātniski pētniecisko darbu kustība attīstījusies skolā, kādas ir darbu izstrādes tendences. Tam sekoja direktora Jāņa Tukāna uzruna.                                             

Pēc svinīgās konferences atklāšanas sākās pasākuma svarīgākā daļa, proti, skolēni aizstāvēja savus izstrādātos darbus. Skolēni kā jau allaž bija veikuši pētījumus visdažādākajās sfērās. Plaši tika pārstāvētas tēmas eksaktajās zinātnēs. Konferencē tika prezentēti pētījumi par ķērpju sastopamību uz kokiem dabas parka „Daugavas loki” teritorijā, par rokas muskuļu darbību un polimino, par emocionālo vardarbību un depresiju, bija daudz stāstīts par ķīmiju un inženierzinātnēm un daudz kas cits. Tāpat tika demonstrēts paštaisīts galvaniskais elements, iekārta gaismas mūzikas iegūšanai, dabiskas akvareļkrāsas, mācību portāls u.c. Vairāki skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi bija tapuši arī humanitārajās zinātnēs. Ģimnāzisti pētīja politiskos procesus Latvijā, ceļu policijas darbu, angļu valodas frazeoloģismu pielietošanu mācību stundās. Tāpat daži skolēni bija veikuši pētījumus, kas skar mūsu novadu. Tika pētīta uzņēmējdarbība Krāslavas novadā un altārgleznojumi Krāslavas katoļu baznīcā. Konferencē prezentētos darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Krāslavas Valsts ģimnāzijas pedagogi. Labākos darbus vērtēšanas komisija izvirzīja tālākai dalībai Daugavpils Universitātes rīkotājai skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē.

Pašiem pētīt, meklēt attiecīgo literatūru un analizēt, izvēlēties galveno un pašiem uzrakstīt, nevis „aizņemties” no interneta – tās ir prasmes, ko sniedz mums skolotāji. Visu skolēnu zinātniski pētniecisko darbu autoru vārdā saku lielu paldies mūsu skolotājiem par to neatsveramo darbu, kas tiek ieguldīts, mācot mūs izstrādāt šādus darbus un prezentēt tos.

Ieva Jokste, KVĢ 12.klases skolniece



Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde