sestdiena, 11. maijs, 2024Vārda diena: Karmena, Manfreds, Milda
crest1 crest2

Krāslavas novads - tūrisma gadatirgū „Balttour 2016”

Pievienots: 10.02.2016

 No 4. līdz 7. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās 23. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2016, kur savu tūrisma piedāvājumu tradicionāli prezentēja Latgales reģions, tajā skaitā arī Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC), tās vadītājas Tatjanas Kozačukas un speciālistes Intas Lipšānes personā. Krāslavas novada stenda apmeklētājiem tika piedāvāta Krāslavas novada tūrisma brošūra latviešu un krievu valodā, dabas parka „Daugavas loki” karte ar atzīmētu velomaršrutu tajā, jauna brošūra un karte „Latgales kulinārais mantojums”. Apmeklētāji varēja arī nogaršot Krāslavas kulināro mantojumu – mājas cepumus un Krāslavas kliņģeri, ko laipni sacepa un iedeva līdzi Krāslavas mājražotāji – Vladislavs un Lonija Jakoveļi.

Latgales stendā izstādes laikā darbojās arī amatnieki un seno arodu meistari. Keramiķis Valdis Pauliņš no Krāslavas novada demonstrēja procesu, kā top Latgales tradicionālā keramika, savu meistarību parādīja Ludzas amatnieku centra pārstāvji, bet Līvānu Mākslas un amatniecības centrs sagatavoja apmeklētājiem stikla mākslas darbnīcu. Tāpat izstādē piedalījās Gunārs Igaunis ar savu mūzikas instrumentu darbnīcu, kā arī Leļļu karaļvalsts pārstāvji no Preiļiem. M. Rotko mākslas centra pārstāvji iesaistīja lielos un mazos izstādes apmeklētājus grafikas darbnīcās, bet ar seno latgaļu dzīvesveidu izstādes apmeklētājus iepazīstināja „Kroma kolna bruoliste”. Pirmo reizi „Balttour” izstādē bija pārstāvēts arī visas Latgales sporta lepnums – spīdveja klubs „Lokomotīve”, kas 2015. gadā kļuva par Polijas Nice spīdveja līgas uzvarētājiem.

Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka dalījās iespaidos par dalību izstādē: „Mūsu Latgales komanda kā vienmēr ar savu skaisti noformēto stendu un piedāvājuma daudzveidību piesaistīja daudz apmeklētāju. No Krāslavas novada tūrisma piedāvājuma klāsta apmeklētājus visvairāk interesēja Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss un tā piedāvātās iespējas tūristiem, Krāslavas Romas katoļu baznīca ar restaurēto baznīcas centrālo altāri un altārgleznu „Svētais Ludvigs dodas krusta karā”, dabas parks „Daugavas loki” un laivu/plostu nobraucieni, amatnieku darbnīcas un meistarklašu iespējas tajās, kā arī, protams, Latgales kulinārais mantojums. Ne vienu reizi vien nācās dzirdēt, ka Krāslava ir skaistākā un sakoptākā pilsēta ne tikai Latgalē, bet visā Latvijā. Bija tādi, kas lūdza nodot sveicienu un pateikt paldies Krāslavas novada domes priekšsēdētājam un deputātiem par viņu rūpēm un centieniem, attīstot Krāslavas novadu pareizajā virzienā. Vēlreiz pārliecinājos, ka mums paveicies dzīvot un strādāt šajā skaistajā novadā, attīstīt to un lepoties ar savu dzimteni!”

 Pēc izstādes noslēguma tās organizētāji atzīmēja: „Izstāde-gadatirgus „Balttour 2016” vienkopus pulcēja 850 tūrisma uzņēmumus un to pārstāvjus no 41 pasaules valsts. Iepazīt jaunākos un labākos piedāvājumus bija ieradušies vairāk nekā 26 tūkstoši interesentu, no kuriem 5,3 tūkstoši bija tūrisma nozares profesionāļi un aicinātie viesi. Trīs dienu garumā izstādes apmeklētājiem bija lieliska iespēja vienuviet iepazīt 41 pasaules valstu daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, jaunus un arī jau iecienītus galamērķus un tūrisma maršrutus, izjust pasaules kultūru dažādību un Latvijas reģionu viesmīlību, kā arī par ļoti labām cenām izstādes laikā iegādāties tuvus un tālus ceļojumus – arī atpūtu tepat Latvijā!”

 Tatjana Kozačuka,
Krāslavas novada TIC vadītāja

tic@kraslava.lv, www.visitkraslava.com

 



Jauna aptauja

Februāris - 2016
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde